FOTORECEPT: Slaný cuketový koláč s karamelizovanou cibuľkou
15
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
220
g
špaldová hladká múka
150
ml
voda
1/2
KL
soľ
1
PL
olej
Plnka
1
ks
cuketa
2
ks
cibuľa
1
PL
cukor
2
PL
olej
3
ks
vajce
1
šálka
mlieko
3
strúčiky
cesnaku
1/2
šálka
parmezán
1,5
PL
špaldová hladká múka
1
KL
oregano
2
KL
soľ
mleté čierne korenie
postup
1.
Múku, soľ, olej a vodu vymiešame na cesto a dáme do vymastenej a vymúčenej formy.
2.
Cesto popicháme po celej ploche a dáme piecť do rúry na 10-12 minút pri 200 stupňoch.
3.
Na oleji roztopíme cukor a pridáme cibuľku. Restujeme na jemnom ohni asi 10-15 minút, kým cibuľka krásne zhnedne.
4.
Vajcia vymiešame s mliekom.
5.
Pridáme prelisovaný cesnak, múku, nastrúhaný parmezán, oregano a
6.
Cuketu nastrúhame na jemno a vylejeme do nej vajíčkovo-syrovú zmes. Osolíme podľa chuti. Ja som dala cca 2 KL soli.
7.
Na predpečený korpus uložíme skaramelizovanú cibuľku a vylejeme cuketovú zmes.
8.
Pečieme 45-55 minút pri 200 stupňoch.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.