Višňový rôsol s červeným vínom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1500
g
višne
500
ml
voda
100
ml
červené víno
1
balíček
Želírovací cukor Extra DrOetker
postup
1.
Višne umyjeme a odkôstkujeme. Dáme ich do hrnca spolu s vodou a prikryté privedieme k varu. Odkryjeme a varíme 20 - 30 minút, aby sa višne rozvarili. Sito na cestoviny vyložíme gázou alebo utierkou a položíme na misu (hrniec). Nalejeme ovocie so šťavou a necháme odkvapkať, pokým ovocie nevychladne, približne dve hodiny. Ovocie môžeme zaťažiť.
2.
Po odkvapkaní odmeriame 1 liter šťavy, pridáme červené víno, všetko zmiešame so želírovacím cukrom a dáme variť do hrnca. Varíme podľa návodu na obale. Urobíme želírovaciu skúšku. Hotový horúci rôsol naplníme do pohárov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.