Gója
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
zemiaky
1
štipka
vegeta
1
ks
cibuľa
4
ks
cesnaku
1
štipka
mleté čierne korenie
1
štipka
soľ
postup
1.
Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky a dáme do misy, nakrájame cesnak a cibuľu nadrobno, pridáme k zemiakom. Pridáme červenú papriku, čierne korenie, soľ, surovú neumytú ryžu a premiešame (môžeme rukami).
2.
Touto zmesou naplníme hrubé črevo tak, aby nebolo preplnené, lebo ryža a zemiaky varením napučia.
3.
Očistené zemiaky najemno nastrúhame, pridáme pokrájaný cesnak a cibuľu, okoreníme, zamiešame a zmesou plníme ďalšie črevo.
4.
Konce čreva zaviažeme a v neosolenej vode varíme asi 20 minút. Potom vyberieme z vody a dáme do vymasteného pekáča a pečieme, až kým sa na povrchu neutvorí chrumkavá „kôrka“.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.