Krémová tekvicová polievka so zemiakmi
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
tekvica hokkaido
3
ks
zemiak
1,5
litre
voda
1
kocka
zeleninový bujón
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1
PL
olej
1
ks
cibuľa
postup
1.
V hrnci na rozpálenom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na kocky nakrájanú dužinu tekvice a olúpané zemiaky. Všetko zalejeme vodou, pridáme kocku bujónu a polievku necháme prejsť varom.
2.
Potom ju na miernom ohni varíme cca 30 minút domäkka. Rozmixujeme ju tyčovým mixérom, dochutíme soľou, korením a môžeme servírovať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.