Hovädzie s tekvicovou omáčkou
4
porcie
65
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzia sviečkovica
400
g
tekvica
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
700
ml
zeleninový vývar
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
trochu
olej
postup
1.
Mäso umyjeme, osušíme, dochutíme soľou a korením. Opečieme ho v panvici na rozpálenom oleji a uložíme do zapekacej misy. Pridáme k nemu na kocky nakrájanú tekvicu, olúpaný cesnak a na menšie kúsky nakrájanú cibuľu. Všetko podlejeme 1/2 vývaru a vložíme do rúry. Mäso pečieme pri teplote 200°C domäkka.
2.
Potom mäso vyberieme, tekvicu, cesnak a cibuľu aj s výpekom vložíme do hrnca. Pridáme zvyšný vývar, omáčku necháme prejsť varom a rozmixujeme tyčovým mixérom.
3.
Upečené mäso nakrájame na tenké plátky a podávame preliate omáčkou. Ako prílohu môžeme voliť zeleninu a pečené zemiaky.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.