Čokoládové praskance
40
porcií
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
230
g
čokoláda
60
g
maslo
100
g
kryštálový cukor
2
ks
vajce
podľa chuti
mandľový extrákt
200
g
hladká múka
štipiek
soľ
1/2
balíček
prášok do pečiva
postup
1.
Čokoládu s maslom roztopíme vo vode. Necháme schladiť.
2.
Vajíčka s cukrom vyšľaháme. Pridáme mandľový extrakt a čokoládu.
3.
Múku zmiešame so soľou a práškom do pečiva. Vmiešame do cesta. (Zo začiatku to šlo mixérom ale potom som už musela rukou). Cesto zakryjeme foliou a dáme na tri hodiny do chladu.
4.
Tvarujeme guľôčky a každú dobre obalíme v práškovom cukre. Dáme na plech a pečieme pri 170 stupňoch asi desať minut. Koláčiky popraskajú, na povrchu budú chrumkavé, no vo vnútri mäkké.
Ja som piekla v elektrickej rúre, mala som zapnutý ventilátor a tých desať minút bolo málo tak sa piekli niečo cez 15 minút. z cesta mi vyšlo 40 kúskov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.