Jednoduché kysnuté knedle
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hrubá múka
1
PL
soľ
1
ks
vajce
1
PL
cukor
1/4
liter
vlažné mlieko
30
g
droždie
podľa chuti
mak, strúhanka, orechy...
postup
1.
Pripravíme si kvások. Z teplého mlieka odlejeme asi 1/2, pridáme droždie, cukor a čakáme, kým sa vytvorí kvások. Potom pridáme múku, vajce, ostatné mlieko, soľ a necháme vykysnúť.
2.
Cesto dáme na pomúčenú dosku, rozdelíme na 4 bochníky a necháme stáť 15 minút. Vytvarujeme knedle a vkladáme do vriacej vody, znížime príkon a varíme 20 minút. Počas varenia neobraciame.
3.
Hotové knedle môžme posypať makom, opraženou strúhankou alebo mletými orechmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.