Gaštanový koláč so šľahačkou
10
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
4
PL
práškový cukor
4
PL
polohrubá múka
2
PL
kakao
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
3
PL
olej
540
g
gaštanové pyré
130
g
vanilková krémová náplň Dr.Oetker
125
g
maslo
4
PL
rum
250
ml
smotana na šľahanie
podľa chuti
orechy a čokoláda na ozdobu
postup
1.
Vajíčka vyšľaháme s práškovým cukrom do peny. Po lyžiciach pridávame múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom. Nakoniec vmiešame olej a cesto vylejeme do formy, ktorú sme si vymastili maslom a vysypali múkou. Pečieme pri teplote 180°C.
2.
Krémovú vanilkovú náplň pripravíme podľa návodu na obale. Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom. Pridáme vanilkovú náplň a rum. Plnku odložíme na chvíľu do chladničky.
3.
Vychladnutý korpus potrieme gaštanovou plnkou, vrch potrieme hustou šľahačkou a koláč ozdobíme podľa fantázie. Môžeme použiť orechy, kúsky čokolády alebo taktiež kúsky gaštanového pyré.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.