Pridať recept

Zmrzlinový ježko

5
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
vanilková zmrzlina
250 ml
smotana na šľahanie
1 ks
vajce
1 balíček
čokoládové guľôčky
100 g
mandľové lupienky
5 ks
kiwi
1 KL
práškový cukor
1 balíček
trubičky - sušienky

postup

1.
Mandle trocha opražíme na panvici. Vyšľaháme šľahačku s cukrom.
 
2.
Na tanieri rozpučíme olúpenú kiwi a posypeme vanilkovým cukrom.
3.
Pre telo ježka dáme na tanier 1 kopček vanilkovej zmrzliny veľkou lyžicou a vytvarujeme na telíčko ježka. Z čokoládových guľôčok urobíme očká a nos. Mandle napicháme ako pichliače. Vedľa urobíme 3 pásiky šľahačky a na to položíme trubičky.
4.
Ak toho robíte viac, najskôr si urobte ježkov a vložte ich do mrazáka, pripravte tanieriky a ježkov už len uložte.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Po ktorej zmrzline najviac priberáme?
Po ktorej zmrzline najviac priberáme? Odpoveď vás prekvapí!
Horúce letné počasie prebúdza túžbu po občerstvení. Kto by občas nepomyslel na jemnú, chladivú zmrzlinu...
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Triky na tuhú a nadýchanú šľahačku, ktorá vydrží 12 až 48 hodín
Jednou z výhod domácej šľahačky je jej absolútna čerstvosť. Žiaľ, nadýchanosť čerstvej šľahačky je...
VIDEO: Posledná zmrzlina tejto sezóny. Smotanovo–banánová!
Zmrzlina z mrazených banánov s prídavkom smotany a vanilky vás dostane!
Vedeli ste, že...? Fakty o kivi
Kivi (kiwi) už niekoľko desiatok rokov pevne sedí na slovenskom trhu. Pamätám si na vôbec prvé, ktoré sme...