Pridať recept

Fašírka s prekvapením

4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1000 g
bravčové mäso mleté
100 g
šunková saláma
100 g
syr Eidam
1 ks
sterilizované šampiňóny
2 ks
rožok
6 ks
vajce
1 ks
cibuľa
50 g
slanina
1 KL
majoránka
1/2 KL
mleté čierne korenie
2 KL
soľ
1 dl
olej
100 g
strúhanka

postup

1.
Mäso dôkladne umyjeme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Pridáme 1 nakrájaný rožok, prelisovaný cesnak, 2 vajcia, soľ, korenie, majoránku a rukou dôkladne spracujeme.
 
2.
Mäsovú hmotu necháme oddýchnuť a medzi tým si pripravíme to sľubované prekvapenie. Nakrájame šunku, syr a jeden starší rožok na malé kocky. Trošku osolíme, okoreníme a pridáme dva strúčiky cesnaku. Pridáme jedno vajce a dôkladne zamiešame.
3.
A pripravíme prekvapenie číslo dva. Na panvici opražíme cibuľu a slaninku. Pridáme šampiňóny bez šťavy a chvíľku podusíme. Pridáme 3 vajíčka, osolíme a pripravíme praženicu.
4.
Polovicu mäsovej hmoty si rozložíme na strúhankou vysypaný plech. Rozprestrieme a natrieme plnkou číslo jedna. Takisto postupujeme s druhou časťou mäsovej hmoty. Navrstvíme plnku číslo dva.
5.
Poriadne uzavrieme, položíme na pekáč, pridáme trošku oleja a pečieme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...