Naan - indický chlieb
4
porcie
156
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
polohrubá múka
150
ml
vlažné mlieko
1
KL
sušené droždie
1
KL
sóda bikarbóna
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
3
PL
kyslá pochúťková smotana
1
KL
citrónová šťava
4
strúčiky
cesnaku
1
KL
soľ
3
KL
koriander
trochu
maslo na potretie
postup
1.
Do misky nasypeme múku, droždie, sódu bikarbónu a kypriaci prášok do pečiva. Všetko premiešame a zalejeme vlažným mliekom. Premiešame, pridáme smotanu a citrónovú šťavu. Potom zapracujeme prelisovaný cesnak a nasekaný koriander.
2.
Cesto prikryjeme utierkou a necháme dve hodiny kysnúť. Cesto rozdelíme na 4 časti a z každej urobíme placku hrubú cca 2 mm.
3.
Panvicu si potrieme olejom a na strednom ohni opečieme chlebík z každej strany 2 minúty.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.