Jablková torta so šľahačkou
10
porcií
75
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
ks
vajce
90
g
kryštálový cukor
3
PL
olej
70
g
hladká múka
20
g
kakao
1
štipka
soľ
Plnka z jabĺk:
800
g
jablko
100
g
kryštálový cukor
300
ml
voda
2
balíčky
vanilkový puding
Mascarpone krém:
250
g
syr Mascarpone
2
PL
práškový cukor
6
PL
vaječný likér
250
ml
smotana na šľahanie
Ostatné:
podľa chuti
mletá škorica, kakao, jablko na ozdobu
postup
1.
Bielka vyšľaháme so štipkou soli, postupne pridávame cukor a šľaháme kým pena nie je lesklá a nezanecháme stopy po metličkách. Pridáme žĺtka, olej a ručne vmiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto vylejeme do formy, ktorú sme vyložili papierom na pečieme. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C cca 20 minút.
2.
Jablká očistíme, zbavíme jadrovníky a nakrájame ich na menšie kocky. Pridáme k nim cukor, 1/3 vody a dusíme ich domäkka. Pudingové prášky rozmiešame v zvyšnej vode a primiešame ich do jablkovej zmesi. Krátko ju povaríme a odstavíme. Mierne vychladnutú jablkovú zmes navrstvíme na korpus.
3.
Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom, pridáme vaječný koňak a nakoniec vyšľahanú smotanu. Plnku natrieme na jablkovú zmes a tortu odložíme aspoň na noc stuhnúť do chladničky.
4.
Môžeme ju ozdobiť jablkom, kakaom, škoricou, prípadne ešte šľahačkou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.