Dusené indické hovädzie mäso so škoricou
3
porcie
135
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hovädzie mäso zadné
2
PL
olej
1
KL
soľ
1
KL
mleté čierne korenie
2
PL
tandori masala
1
KL
škorica
1/2
KL
mletý muškátový oriešok
4
ks
mrkva
2
ks
petržlen
1
ks
cibuľa
500
ml
hovädzí vývar
postup
1.
Maso nakrájame na kocky 2x2 cm, osolíme, opepríme a premiešame s korením tandori masala, škoricou a muškátovým orieškom.
2.
Na oleji mäso zprudka opečieme aby sa zatiahlo a necháme asi 5 minút podusiť vo vlastnej šťave. Potom k mäsu pridáme na veľké kusy nakrájanú mrkvu, petržlen a cibuľu. Potom všetko zalejeme vývarom.
3.
Mäso dusíme na miernom plameni asi 2 hodiny, alebo použijeme tlakový hrniec, kde sa čas varenia skráti na polovicu. Podávame s cestovinami alebo zemiakovou kašou. Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.