FOTORECEPT: Kelovo-šošovicová polievka s vajíčkom
nízka
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
kel
1
ks
cibuľa
1/2
ks
zeler
2
ks
mrkva
2
strúčiky
cesnaku
2
KL
mletá červená sladká paprika
100
g
šošovica
2
KL
rasca
1
PL
múka hladká špaldová
1
hrsť
petržlenová vňať
4
ks
vajce
ks
soľ
ks
mleté čierne korenie
ks
olej
postup
1.
Na oleji speníme cibuľku a pridáme nakrájanú mrkvu a zeler. Restujeme 5 minút.
2.
Šošovicu, ktorú sme si namočili na 12 hodín do vody, sme zliali a pridali k orestovanej mrkve a zeleru.
3.
Pridáme nakrájaný kel na drobno, 2 Kl mletej červenej papriky a 2 Kl rasce. Opäť restujeme 5 minút.
4.
Zalejeme všetko 1,5-2 litrami vody.
5.
Nasleduje nasekaný cesnak a premiešame.
6.
Do 2 dl vody pridáme 1 PL múky, premiešame a prilejeme do polievky.
7.
Na záver už len primiešame petržlenovú vňať.
8.
Medzitým urobíme volské oká.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.