FOTORECEPT: Jemné mrkvové žemličky
9
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
strúhaná mrkva
550
g
múka hladká
1
ks
vajce
100
ml
olej
2
ČL
soľ
1
ČL
cukor
ks
žltko na potretie
1/2
kocka
droždie
150
ml
mlieko
postup
1.
Mrkvu si nastrúhame na hrubšom strúhadle a klasickým spôsobom vypracujeme cesto z uvedených surovín.Po vypracovaní necháme vykysnúť,aby cesto znásobilo svoj objem na teplom mieste.ked cesto vykysne na jemne pomúčenej doske ho prehnetieme.
2.
Rozdelíme na 9 rovnakých častí a urobíme guľky.
3.
Guľky uložíme na pomastený plech.Rúru zapneme na 200 °C a zatiaľ žemličky podkysnú.
4.
Potom žemličky narežeme a potrieme žltkom.Upečieme do zlatista asi 20 min na 180°C.Pred vložením do rúry teplotu znížime z 200°C.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.