Tekvicové celozrnné muffiny
16
porcií
3000
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
hrnček
mleté mandle
1
hrnček
celozrnná špaldová múka
1/2
hrnček
múka hladká
1,5
ČL
prášok do pečiva
1/2
ČL
sóda bikarbóna
ks
soľ
1/4
ČL
mletý zázvor
1/4
ČL
strúhaný muškátový oriešok
2
ČL
škorica
2
hrnčeky
tekvicové pyré
100
g
Mascarpone
1/2
hrnček
trstinový cukor
1
ks
vajce
1
ks
bielok
1/2
hrnček
biely hustý jogurt
1/2
ČL
vanilkový extrakt
150
g
horká čokoláda
postup
Ak ste tekvicu v koláči ešte neskúšali, myslím, že tento malý experiment určite stojí za to.
1.
Pripravíme si tekvicové pyré: tekvicu ošúpeme, pokrájame a upečieme v rúre. Po upečení zmixujeme, ak je zmes hustá pridáme trochu vody.
2.
Rúru vyhrejeme na 180 stupňov.
V jednej miske vymiešame múku, mandle, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, zázvor, muškátový orech, škoricu, štipku soli.
3.
V inej miske najprv vymiešame bielok dopenista, pridáme ďalšie vajce, cukor, jogurt, mascarpone, tekvicové pyré a vanilkový extrakt a premiešame.
Suché ingrediencie primiešame k mokrým a nakoniec pridáme nasekané kúsky čokolády.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.