FOTORECEPT: Škoricová dobrotka
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
polohrubá múka
200
g
hladká múka špeciál
250
ml
mlieko
1
ks
vajce
1
ČL
soľ
3
PL
cukor
4
PL
roztopené maslo
1/2
kocka
čerstvé droždie
ks
na posýpku
100
g
roztopené maslo
1
ks
vanilkový cukor
2
PL
mletá škorica
200
g
mleté orechy
5
PL
kryštálový cukor
postup
Výborna škoricová dobrotka.
1.
Z uvedených surovín ,si pripravíme klasickým spôsobom kysnuté cesto,necháme ho na teplom mieste vykysnuť./Ja si uľahčím robotu s miesením tak,že používam pekárničku naprípravu cesta.
2.
Ked cesto vykysne vyložíme ho na jemne pomúčenu dosku,prehnetieme a z cesta oddeľujeme malé kúsky,ako na dukátové buchtičky.
3.
Na posýpku si pripravíme orechy,škoricu a cukrezmiešame a maslo si roztopíme.Ja som použila Heru.
4.
Potom každý kúsok cestička namáčame v roztopenom masle a obalíme škoricovo-orechovou posýpkov a ukladáme do vymastenej formy.Ja som použila bábovkovu formu,ale kľudne môže aj v obyčajnej.
5.
Ked sa trocha posýpky zvyší,kľudne ju rozsýpte na vrch.Kým sa rúra nahreje necháme podkysnúť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.