Vianočné čokoládové cupcakes
12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na cesto:
3
ks
vajce
100
g
cukor
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
100
ml
olej
100
ml
vlažné mlieko
250
g
polohrubá múka
2
KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
2
PL
preosiate kakao
4
PL
Zdobenie tmavé Dr.Oetker
Na náplň:
1
balíček
Krémová náplň čokoládová Dr.Oetker
200
ml
studené mlieko
3
PL
práškový cukor
Na ozdobenie:
1
balíček
fondán Dr Oetker
trochu
červená a zelená Farba gélová potravinárska Dr.Oetker
postup
1.
Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom, vanilínovým cukrom, olejom a mliekom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom a kakaom a vyšľaháme dohladka. Nakoniec vmiešame zdobenie. Cesto nalejeme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C,
Teplovzdušná rúra: 150 °C,
Plynová rúra: stupeň 3,
Doba pečenia: asi 25 minút.
2.
Na prípravu náplne pripravíme krémovú náplň s mliekom a cukrom podľa návodu na obale. Naplníme cukrárske vrecko, nanesieme na vychladnuté muffiny, odložíme do chladničky a necháme stuhnúť.
3.
Na ozdobenie zafarbíme fondán gélovými farbami podľa vlastnej fantázie. Na pracovnej ploche posypanej práškovým cukrom rozvaľkáme fondán pomocou váľka na plát s hrúbkou asi 3 mm. Pomocou formičiek vykrajujeme rôzne tvary a necháme ich zaschnúť. Pred podávaním cupcakes ozdobíme povykrajovaným fondánom.
4.
TIP: Do stredu cupcakes môžeme zapiecť oriešok, kandizované brusnice alebo lyžičku džemu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.