Špenátové halušky so syrovou omáčkou
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
mrazený špenát
3
strúčiky
cesnaku
250
g
múka
2
ks
zemiaky
1
ks
vajce
1
dl
voda
1,5
ČL
soľ
Omáčka
1
ks
tavený syr v črievku
ks
smotana na varenie
5
ks
šampiňóny
postup
Pre mnohých nie veľmi obľúbený špenát v podaní chutných halušiek so syrovo-hubovou omáčkou. Priznám sa, že patrím medzi tých, ktorí sa špenátu viac vyhýbajú ale tieto halušky zbožňujem.
1.
Zemiaky, cesnak a vodu rozmixujeme v mixéri. Pridáme soľ a špenát (použila som ochutený) a ešte premixujeme. Masu vylejeme do misy, pridáme múku, premiešame a nakoniec pridáme vajce.
2.
Halušky štikáme do vriacej vody a necháme variť (cca 7 minút).
3.
Keď máme halušky hotové, urobíme si syrovú omáčku. Na panvici si na troške oleja podusíme na kocky nakrájané šampiňóny, pridáme tavený syr (použila som Nivu) a pridáme podľa chuti smotanu na varenie. Necháme rozpustiť syr (podľa chuti pridáme soľ, korenie, prípadne cesnak) a keď je omáčka hotová, podávame s haluškami.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.