Obláčiková torta s ovocím
16
porcií
78
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Na cesto:
80
g
hladká múka
2
KL
Kypriaci prášok do pečiva Dr.Oetker
60
g
cukor
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
60
g
zmäknuté maslo alebo margarín
2
ks
vajce
Na ovocnú náplň:
400
g
mrazené lesné ovocie
4
Želatína v plátkoch Dr.Oetker
3
PL
voda
1/2
ks
šťava z citróna
50
g
cukor
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
Na smotanovú náplň:
8
Želatína v plátkoch Dr.Oetker
6
PL
voda
150
g
biely jogurt
150
g
práškový cukor
1
balíček
Vanilínový cukor Dr.Oetker
1
balíček
Finesse citrónová kôra Dr.Oetker
1/2
ks
šťava z citróna
150
ml
citrónový likér (napr. Limoncello)
500
ml
smotana na šľahanie
postup
1.
Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom a vanilínovým cukrom. Pridáme maslo alebo margarín, vajcia a vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C, Teplovzdušná rúra: 160 °C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 18 minút.
2.
Korpus necháme vychladnúť. Potom ho uvoľníme z formy a položíme na podnos. Okolo korpusu upevníme očistený okraj formy tak, že necháme formu otvorenú. Vznikne nám tak voľný okraj široký asi 1 cm.
3.
Na prípravu ovocnej náplne necháme ovocie rozmraziť, potom ho pomocou ponorného mixéra rozmixujeme. Želatínu necháme napučať s vodou podľa návodu na obale. Do ovocia vmiešame citrónovú šťavu, cukor a vanilínový cukor. Želatínu vyžmýkame, rozpustíme podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do ovocia.
4.
Na prípravu smotanovej náplne necháme želatínu napučať s vodou podľa návodu na obale. V mise zmiešame jogurt s cukrom, vanilínovým cukrom, kôrou, citrónovou šťavou a likérom. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Želatínu vyžmýkame a rozpustíme podľa návodu na obale a vmiešame do nej 5 PL zmesi. Potom želatínu ihneď dôkladne vmiešame do zvyšku zmesi. Zľahka vmiešame šľahačku, nanesieme na korpus a uhladíme.
5.
Do smotanovej náplne ihneď nalejeme ovocnú náplň a pomocou vidličky vytvoríme mramorovanie. Tortu odložíme asi na 5 hodín do chladničky, najlepšie cez noc.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.