Pridať recept

Rozkvitnuté rebarborovo-bazové želé

ingrediencie

850 ml
rebarborová šťava (asi z 1,6 kg rebarbory)
5 ks
kvet bazy
1 balíček
Gelfix Klasik 1:1 Dr.Oetker
1 kg
cukor

postup

1.

Na prípravu želé rebarboru očistíme a nakrájame na malé kúsky. Rozmixujeme ponorným mixérom a šťavu cez sitko prelisujeme. Kvety bazy opláchneme a kvietky otrháme.

 
2.

Do veľkého hrnca nalejeme rebarborovú šťavu a pridáme Gelfix zmiešaný s 2 PL cukru. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru, privedieme do varu a povaríme ešte minimálne 5 minút.

3.

Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.

4.

Prípadnú penu odoberieme, vmiešame otrhané kvietky bazy a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Poháre uzatvoríme viečkom, otočíme hore dnom a asi 5 minút necháme stáť na viečku.

5.

TIP: Aby sa kvietky bazy v želé dobre rozdelili, je nutné poháre počas chladnutia niekoľkokrát otočiť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
3 netradičné pochúťky z bazových kvetov
Toto vyskúšajte: Bazový med, džem a vyprážané bazové kvety
Z bazy sa okrem lahodného sirupu dajú pripraviť aj iné aromatické dobroty.
Mafiny s rebarborou, jahodami a malinami
Rebarbora - ovocie či zelenina?
Používa sa ako ovocie, ale predsa je to zelenina ;) Táto zelenina prišla do Európy z Mongolska, Číny. Už pred...
Rebarbora a jahody
Výnimočné spojenie chutí rebarbory a jahôd
Sladučké jahody a kyslastá rebarbora spolu tvoria výnimočný pár.
Bazový sirup
Naj osvieženie z prírody: Domáci bazovo-mätový sirup
V lete nám padne vhod, keď sa môžeme osviežiť limonádou s nejakým chuťovo zaujímavým sirupom. Ten si...
Rebarborový sirup
Rebarbora je poklad v kuchyni, ale v tomto prípade ju určite nekonzumujte!
Čo rebarbora obsahuje? Aký má prínos pre zdravie? Ako ju zužitkovať v kuchyni a kedy je nebezpečná? Spoznajte...
7 fantastických benefitov rebarbory
Kyselkavá zelenina, ktorá v kombinácii s cukrom tvorí chutné dezerty.