Pridať recept

Bravčová panenská sviečkovica s popučenými zemiakmi a brokolicou

Bravčová panenská sviečkovica s popučenými zemiakmi a brokolicou
Zdroj: Electrolux
2
porcie
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 ks
bravčová panenská sviečkovica (2x200 g)
80 g
parmská šunka
1 kg
zemiaky
1 ks
cibuľa
200 g
brokolica
50 g
maslo
podľa chuti
rastlinný olej
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

Zemiaky pripravené vo vlhkej pare chutia inak ako tie klasické. Pripravte si lahodnú sviečkovicu podľa Antonína Bradáča.

 

Sezónne suroviny: Áno

Funkcia: Vlhká para (zemiaky) / Teplovzdušné pečenie (mäso)
Doplnenie vody do nádržky: Áno / Nie
Predhrievanie: Áno
Teplota: 96 °C / 170 °C

Vhodná nádoba: Dierovaná nádoba, smaltovaný plech
Teplotná sonda: 65 °C

1.

Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kúsky a vložíme do dierovanej nádoby. Osolíme, premiešame a dáme do predhriatej rúry nastavenej na funkciu Vlhká para 96 °C, čas 30 minút.

 
2.

Brokolicu rozoberieme na jednotlivé ružičky, vložíme do dierovanej nádoby a na posledných 15 minút varímev rúre spolu so zemiakmi.

3.

Mäso dôkladne odblaníme a očistíme, okorenímea zabalíme do parmskej šunky. Šunka je slaná, preto nemusíme mäso soliť. Rozpálime panvicu, pridáme trochu oleja a panenskú sviečkovicu sprudka zo všetkých strán opečieme. Potom mäso preložíme na plech, do stredu jedného kusa zapichneme teplotnú sondu a pečieme v predhriatej rúre nastavenej na funkciu Teplovzdušné pečenie 170 °C. Teplotnú sondu nastavíme na 65 °C.

4.

Medzitým nakrájame cibuľu a dozlatista ju orestujeme na masle. Do panvice pridáme uvarené zemiaky, krátko ich opečieme, odstavíme a rozpučíme. Podľa chuti dosolíme.

5.

Upečenú panenskú sviečkovicu necháme odležať a potom nakrájame na hrubšie plátky. Podávame so zemiakmi a brokolicou.

6.

Na záver ostáva už len popriať dobrú chuť.

Objavte ďalšie recepty. 

 

 

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Vďaka TAJNEJ prísade sa už nikdy nepripália! Toto je najvyhľadávanejší recept na langoše, mäkké aj na druhý deň a vôbec nie sú mastné
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Čo je zdravšie: vajcia uvarené natvrdo alebo namäkko? Existuje iba jedna správna odpoveď
Vajíčka sú bohaté na bielkoviny a množstvo živín a sú aj chutné. Okrem toho sa dajú podávať na množstvo...
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...