VIDEORECEPT: Hráškový krém
4
porcie
30
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
ks
cibuľa
2
plátky
maslo
30
g
pór biela časť
2
vetvičky
čerstvý tymián
350
g
mrazený hrášok
ks
soľ
ks
čierne korenie
ks
cukor
500
ml
kurací vývar
100
ml
33% smotana
postup vo videu vyššie
Vynikajúci krém, ktorý svojou farbou dokonale privolá jar :)
1.
Na masle si orestujeme na jemno nakrájanú cibuľku spolu s pórom asi 3 minútky.
2.
Pridáme čerstvý tymián a mrazený hrášok, premiešame.
3.
Podľa chuti osolíme, okoreníme a ocukríme.
4.
Podlejeme horúcim vývarom tak, aby bol hrášok zakrytý.
5.
Privedieme k varu a varíme asi 8 minút, aby si hrášok zachoval krásnu zelenú farbu.
6.
Následne pridáme smotanu a premiešame.
7.
Zmes rozmixujeme ponorným tyčovým mixérom na hladký krém.
8.
Hráškový krém ešte prepasírujeme cez sitko, aby sme získali naozaj najjemnejší krém.
9.
Servírujeme ihneď.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.