Jablkový hnietený koláč
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
hladká múka
1
ks
kypriaci prášok
100
g
cukor
250
g
maslo alebo hera
2
ks
celé vajcia
2
kg
jablká
ks
cukor
ks
škorica
postup
1.
Muku pomiesame s kypriacim praskom, cukrom, pridame maslo a 2 cele vajcia. Spravime cesto, ktorym vylozime pekac. Roztlacime rukami, alebo vyvalkame valcekom.
2.
Jablka nakrájame na kocky, alebo nastrúhame na velkom struhadle. Ked struhame , treba trocha vyzmykat nadbytocnu stavu. Jablka poukladame na cesto na pekaci, a posypeme cukrom a skoricou.
3.
Ked krájame jablka na kocky , pomiesame v miske s cukrom a skoricou a tak davame. Ked sa zvysi cesto mozeme vytvorit pasy na vrchu kolaca. Pecieme na 180 stupnoch 30 az 45 min dozlatistva. Dobru chut.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
1bluemoon1
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.