Gaskonské šišky, FOTORECEPT
35
porcií
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
400
g
hrubá múka
20
g
čerstvé droždie
50
g
cukor
250
ml
mlieko
20
g
maslo
2
ks
žĺtok
1
ks
vajíčko
1
ČL
rum
40
g
hrozienka
1
štipka
soľ
1
trochu
citrónová kôra
postup
Fantastické mini šišky - mňam!
2.
Do vlažného mlieka s cukrom rozmrvíme droždie a necháme vzísť kvások. Múku preosejeme, pridáme soľ, citrónovú kôru, vajíčko, žĺtky, rozpustené maslo, rum a vzídený kvások.
3.
Vypracujeme polotuhé cesto, vmiešame doň sparené hrozienka, prikryjeme a necháme vykysnúť na teplom mieste asi pol hodiny.
6.
Do väčšieho množstva rozpáleného oleja vkladáme šišky a prikryjeme. Po minútke ich otočíme a dosmažíme z druhej strany už neprikryté.
7.
Po vybratí ich necháme odkvapkať na papierovej utierke a ešte teplé obalíme vo vanilkovom cukre.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.