Veľkonočná terina
20
porcií
60
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
250
ml
tatárska omáčka
250
ml
kyslá pochúťková smotana
150
g
šunka
1
konzerva
sterilizovaná zelenina MORAVANKA
1
konzerva
kukurica
petržlenová vňať
1/2
kocka
bujón
2
dl
voda
1
balíček
želatína na terinu
postup
Jarná, veľkonočná terina výborne chutí a je vhodná na veľkonočný stôl:
1.
Vodu dáme zovrieť a necháme rozpustiť bujón.
2.
Potom v miske zmiešame všetku zeleninu, niektorú nakrájame, nakrájame šunku, pridáme smotanu, tatársku omáčku.
3.
Do rozpustenej vody s bujónom pridáme balíček želatíny, necháme 10 min. naboptnať a ešte teplé vlejeme do pripravenej misky so zeleninou, smotanou a tatárkou.
4.
Formu srnčieho chrbta vyložíme potravinovou fóliou, alebo alobalom a zmes tam vlejeme.
5.
Prikryjeme alobalom a necháme stuhnúť do druhého dňa.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Valina
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.