VIDEORECEPT: MINESTRONE - talianska zeleninová polievka
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
3
stonky
stonkový zeler
1
ks
rajčina (blanžírovaná)
500
ml
paradajková passata (pyré)
soľ
mleté čierne koernie
1
liter
zeleninový vývar
400
g
mrazená zelenina (minestrone mix)
2
PL
čerstvá bazalka
2
PL
čerstvý tymián
postup vo videu vyššie
1.
Vo veľkom hrnci si ohrejeme olivový olej, na ktorom do zlatista oretujeme na jemno nakrájanú cibuľu.
2.
Pridáme nakrájaný cesnak a premiešame.
3.
Vložíme na kocky nakrájaný stonkový zeler a opäť premiešame.
4.
Vložíme na kocky nakrájanú rajčinu, ktorú sme odblanžírovali (zbavili kože).
5.
Podlejeme talianskou paradajkovou passatou, okoreníme a osolíme.
6.
Dolejeme vývarom a premiešame.
7.
Vložíme mix zeleniny - minestrone a na jemno nakrájané čerstvé bylinky.
8.
Premiešame a privedieme k varu.
9.
Pomaly varíme asi 40 minút alebo kým nie je zelenina mäkká.
10.
Servírujeme posypané čerstvým parmezánom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
rastislav2311
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.