VIDEORECEPT: Pikantné baklažánové rolky
ingrediencie
Zálievka
Na dozdobenie
postup vo videu vyššie
Ľahká, ale príjemne pikantná večera pre milovníkov baklažánu.
Baklažán umyjeme, osušíme a pozdĺžne rozkrojíme na tenké plátky (6 ks), ktoré pokvapkáme olejom a posolíme.
Potom ich opekáme na rozpálenej grilovacej panvici zhruba 2 minútky z každej strany a zabalíme ich do alobalu, kým si pripravíme plnku.
Na tej istej panvici opečieme aj malé čili papričky.
Každý plátok baklažánu potrieme paprikovou pastou, posypeme trochou čedaru, zavinieme doň čili papričku, zafixujeme špáradlom.
Nakoniec obalíme /posypeme parmezánom a dáme zapiecť na 10 minút do rúry vyhriatej na 200°C.
Medzitým si pripravíme tahini zálievku: z tahini pasty, citrónovej šťavy, soli, korenia a horúcej vody.
Tou polejeme ešte horúce rolky a všetko zasypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.