Domáca Marlenka
ingrediencie
Krém
postup
Deň vopred si uvaríme salko. Cesto: v hrnci si rozpustíme maslo, cukor a med. 1PL sódy bikarbóny zmiešame s 1 KL octu a pridáme do hrnca. Pridáme vajcia a miešame, až kým sa vytvorí hnedá pena. Odstavíme z ohňa.
Primiešame múku zmiešanú s kakaom. Cesto hneď rozdelíme na 6 častí. Vyvaľkáme na papieri na pečenie, radielkom odrežeme okrajky. Tie dáme tiež upiecť. Pred pečením opatrne poprepichujeme cesto napr. špáradlom. Pečieme pri 170 stupňoch 5-7 minút. Rovnako postupujeme pri ďalších plátoch.
Z pudingov, mlieka a cukru si uvaríme puding, necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme, postupne všľaháme uvarené Salko. Upečené okrajky postrúhame, preosejeme.
Vychladnutý puding prišľaháme k maslu zmiešanému so Salkom. Plnku si rozdelíme na 6 častí. Každý plát potrieme krémom, vrchný potrieme tiež krémom a posypeme okrajkami. Necháme odležať, najlepšie do druhého dňa. Dobrú chuť! :)
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.