FOTORECEPT: Svieži jahodový zákusok
25
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajcia
100
g
práškový cukor
120
g
polohrubá múka
1
ks
kypriaci prášok
Jahodova plnka
3/4
kg
jahody
3/4
liter
voda
2
ks
Zlatý klas
1
ks
vanilkový cukor
Ešte potrebujeme
1/2
liter
šľahačka
postup
Zákusok je fajný, osviežujúci na tieto letné dni.
1.
Bielky si oddelíme od žltka a vyšľaháme.Do vyšľahaných bielkov pridáme cukor a zašľaháme.Potom postupne zašľahame žltky.Nakoniec zamiešame múku s kypr. práškom .
2.
Piškotové cesto vylejeme na pripravený,papierom na pečenie vystlatý plech.Rovnomerne rozotrieme a upečieme.
3.
Medzi tým si rozvaríme zrelé jahody vo vode.Necháme vycladnuť.
4.
Potom pridáme zl.klas,vanilkový cukor a asi 2-2,5 dl vody a cukru podľa chutí.Uvaríme jahodový puding.
5.
Ešte teplý vylejeme na pripravenú piškotu.Necháme stuhnuť.
6.
Použila som Parižsku šlahačku v kelinku od Sabi.Je výborna na takéto koláče.Vyšľahame
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
anka813
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.