Pridať recept

Zaváraná paradajková omáčka na cestoviny

Zaváraná paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: sedita123123
6
porcií
35
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1,5 kg
paradajky mäsité
1 ks
cibuľa
8 strúčikov
cesnaku
olej olivový (podľa potreby)
bazalka čerstvá/sušená, oregano čerstvé/sušené
soľ, korenie čierne mleté (podľa chuti)
kyselina citrónová Dr. Oetker (na hrot noža)

postup

Paradajkovú omáčku na cestoviny si môžeme do zásoby pripraviť aj doma. Príde vhod najmä v zimných mesiacoch.

1.

Paradajky dôkladne umyjeme. Na šupke každej narežeme krížik a na 2 minúty všetky ponoríme vo vriacej vody. Potom vyberieme, opláchneme pod studenou vodou a olúpeme. Pokrájame na osminky.

 
2.

Na panvici rozohrejeme olej a speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a celé očistené strúčiky cesnaku, ktoré zľahka spolu opražíme.

3.

Pridáme paradajky, osolíme, okoreníme a povaríme cca 20 minút, kým sa odparí voda a zmes zhustne. Nakoniec pridáme bylinky, štipku kyseliny citrónovej a všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Potom prepasírujeme cez sitko, vrátime do hrnca a privedieme do varu. Povaríme cca 5 minút.

4.

Horúcu zmes plníme do čistých zaváracích pohárov. Uzatvoríme viečkami a obrátime na 5 minút hore dnom, aby sme vyskúšali, či dobre tesnia. Potom poháre postavíme do pôvodnej polohy a zabalíme na noc do deky.

5.

Ráno vyberieme a uložíme do špajze. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Sviečková na smotane
Nedeľný obed: Najlepšie recepty na šťavnaté mäso s omáčkou, po ktorých sa bude celá rodina zalizovať
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Máme pre vás bohatú ponuku receptov na chutné mäso, ktoré dokonale...
Ako uchovať paradajky na zimu?
Ako uchovať paradajky na zimu? Inšpirujte sa týmito receptami na domáci kečup, pretlak, omáčku i šalát
Vôňa paradajok nám pripomína slnečné leto, keď sme si pochutnávali na rôznych šalátoch a pochúťkach...
Výborná domáca omáčka z čerstvých paradajok
Výborná, domáca omáčka z čerstvých paradajok: Nielen na cestoviny
Čerstvé paradajky zo záhrady sú fantastické. Vynikajúce sú aj šťavy a varené omáčky z nich. Avšak,...
Cestoviny s omáčkou z čerstvých paradajok
Super rýchle cestoviny v omáčke z čerstvých paradajok: Jednoducho a delikátne ako z talianskej kuchyne
Poslednú várku čerstvých paradajok zo záhradky, môžete použiť na takúto rýchlu a lacnú dobrotu, za ktorú...
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.