Pridať recept

Krémové tekvicovo - cuketové rizoto

4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
jazmínová ryža
1 ks
cuketa (menšia)
1 ks
menšie hokkaido
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
soľ, korenie
zeleninový vývar
maslo

postup

Krásne krémové, jesenné rizoto...

1.

Ryžu si uvaríme štandardným spôsobom. 

 
2.

Nakrájame si cibuľku a cesnak a opražíme na kocke masla do zlatista. Pridáme do opraženej cibuľky na kocky nakrájanú cuketu a hokkaido. 

3.

Chvíľu opražíme na masle. Podlejeme vývarom a chvíľu podusíme. 

4.

Pridáme do tejto zmesi ryžu, premiešame a prilievame vývar (najlepšie keď bude vývar horúci, aby sa nepredĺžila dĺžka varenia), za stáleho premiešavania, aby bolo rizoto krásne krémové.

5.

Nakoniec pridáme ešte maslo a môžeme aj nastrúhať do zmesi syr. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.