Cheesecake opitý Izidor
ingrediencie
Orechová náplň
Čokoládová plnka
Čokoládová Ganage
postup
Je to obľúbený koláč v našej rodine, piekla ho už moja babka, samozrejme z vlastných orechov,pretože na záhrade mala krásny veľký orech a a pamätám si dodnes ako sme tie orechy zbierali a sušili vo veľkom koryte na povale a počas zimných večerov sme tie orechy rozbíjali a čistili. A samozrejme,keďže babka bývalá na dedine tak žiadna svadba nemohla byť bez opitého Izidora. Pečieme ho dodnes a u nás nesieme chýbať na žiadnych sviatkoch.Túto verziu som trošku zmodernizovala,a urobila som z neho cheesecake,na vrch už nejde klasická čokoláda ale Ganage - koláč sa tým lepšie kraja a čokoláda na vrchu nepraská. Ozdobujeme podľa vlastnej fantázie, čo mňa na tom baví najviac🤗
Maslové sušienky si rozdrvíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a na spodok natlačíme sušienkovú zmes, ktorú dáme zapiecť do rúry na cca 8 minút.
Na vychladenú sušienkovú zmes nanášame orechovú náplň - všetky suroviny zmiešame, keď bude náplň tuhá, pridáme trošku horúceho mlieko aby sa lepšie nanášala.
Následne nanesieme čokoládovú náplň - zo zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť,vmiešame do neho maslo, cukor, kakao a vyšľaháme do hladkej plnky.
Ako posledné na vrch polejeme čokoládovou ganache - zohrejeme smotanu (nesmie vrieť) a zalejeme nalámanú čokoládu, rozmiešame do hladka a polejeme cheesecake🤗
Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.