Medovníková Marlenka
ingrediencie
postup
Vynikajúci a krásne vysoký medový rez.
Pláty: Vložte med do hrnca a zohrejte ho na tekutý stav. Pridáme sódu bikarbónu a za stáleho miešania varíme 1 - 2 minúty, aby sa vytvoril voňavý hnedý karamel. Odstavíme z ohňa, pridáme olej a ochladíme na izbovú teplotu.
Bielky vyšľahajte s cukrom a štipkou soli do hustej peny (5-7 minút, pri vysokej rýchlosti). Pridajte žĺtky a pokračujte v šľahaní na nízkorýchlostnom mixéri do hladka.
Do rozšľahaných vajec pridáme trochu skaramelizovanej zmesi a dobre premiešame (môžeme použiť mixér alebo ručne) Potom pridáme múku a vymiešame do hladka.
Pečieme 4 pláty 7 minút pri teplote 160 ° C, režim „zhora-zdola“. Rozmer plátov 25 x 35 cm.
Krém: Do kyslej smotany pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a zahusťovadlo na smotanu, dobre premiešame (mixérom nešľaháme !!!) a necháme 10 minút pôsobiť. Krém by mal byť homogénny a nemal by obsahovať hrudky.
Vyskladanie: Štyri pláty rozkrojíme na polovicu, takže medovnik bude obsahovať 8 plátov.
Orežeme boky plátov, vložíme ich do mixéra a rozomelieme.
Krém rozdelíme na 9 častí, z ktorých jedna sa použije na spracovanie okrajov medovnika. Zvyšných osem rozdelíme medzi 8 pečených plátov.
Okraje medovnika posypeme nasekanými plátmi a necháme 2 hodiny pri izbovej teplote, potom medovnik vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.