Pridať recept

Medovníková Marlenka

16
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
200 g
cukor
160 g
med
200 g
maslo
10 g
jedlá sóda
360 g
hladká múka
800 g
kyslá smotana
2 PL
práškový cukor
1 PL
vanilkový extrakt (1 balíček vanilkový cukor)
20 g
smeta-fix

postup

Vynikajúci a krásne vysoký medový rez. 

1.

Pláty: Vložte med do hrnca a zohrejte ho na tekutý stav. Pridáme sódu bikarbónu a za stáleho miešania varíme 1 - 2 minúty, aby sa vytvoril voňavý hnedý karamel. Odstavíme z ohňa, pridáme olej a ochladíme na izbovú teplotu.

 
2.

Bielky vyšľahajte s cukrom a štipkou soli do hustej peny (5-7 minút, pri vysokej rýchlosti). Pridajte žĺtky a pokračujte v šľahaní na nízkorýchlostnom mixéri do hladka.

3.

Do rozšľahaných vajec pridáme trochu skaramelizovanej zmesi a dobre premiešame (môžeme použiť mixér alebo ručne) Potom pridáme múku a vymiešame do hladka.

4.

Pečieme 4 pláty 7 minút pri teplote 160 ° C, režim „zhora-zdola“. Rozmer plátov 25 x 35 cm.

5.

Krém: Do kyslej smotany pridáme práškový cukor, vanilkový cukor a zahusťovadlo na smotanu, dobre premiešame (mixérom nešľaháme !!!) a necháme 10 minút pôsobiť. Krém by mal byť homogénny a nemal by obsahovať hrudky.

6.

Vyskladanie: Štyri pláty rozkrojíme na polovicu, takže medovnik bude obsahovať 8 plátov.

7.

Orežeme boky plátov, vložíme ich do mixéra a rozomelieme.

8.

Krém rozdelíme na 9 častí, z ktorých jedna sa použije na spracovanie okrajov medovnika. Zvyšných osem rozdelíme medzi 8 pečených plátov.

9.

Okraje medovnika posypeme nasekanými plátmi a necháme 2 hodiny pri izbovej teplote, potom medovnik vložíme na 2-3 hodiny do chladničky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fantastické medové rezy
Fantastické medové rezy: Krásne krémové a cesto mäkké ako perinka, jednoduchý videorecept
Úžasne mäkké medové rezy s vanilkovým krémom a bohatou vrstvou čokolády.
Ako nakrájať medové rezy či tortu? Geniálny TRIK cukrárky Petry Tóthovej zaručí perfektný rez ako od profesionála
Ako nakrájať medové rezy či tortu? Geniálny TRIK cukrárky Petry Tóthovej zaručí perfektný rez ako od profesionála
Milovníci medových rezov pozor! Odteraz ich nakrájate ako skutočný profesionál. Postupujte podľa návodu...
Sviatočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás
Vianočné pečenie s medom: Najobľúbenejšie recepty na medové rezy, zákusky a koláče s medom, tieto u nás na Vianoce nesmú chýbať
Výborné a krásne sladké domáce medové zákusky, koláče aj dezerty v najobľúbenejších receptoch. Medové...
V zime nič nefunguje bez medu! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
V zime bez medu nefunguje nič! Dokáže oveľa viac, než si myslíte
Načo míňať veľa peňazí na drahé krémy a lieky, keď máte odpoveď priamo pod nosom? Domáci med dokáže...
Med
Jednoduchý recept na domáci med. Potrebujete len štyri prísady
Obsahuje veľa vitamínov a minerálov a má zdraviu prospešné účinky. Okrem toho je sladký a chutný. Najlepšie...