Banánová roláda
ingrediencie
Plnka
Poleva a zdobenie
postup
Banánová roláda vhodná na akúkoľvek príležitosť.
Piškóta: Bielky si vyšľaháme na sneh. Vyšľaháme si žĺtka s cukrom a po lyžiciach pridávame kakao, sódu bicarbónu,kypriaci prášok,múku a na koniec pridáme sneh. Upečieme na papieri (170 stupňov cca 20-30min.)a ešte teplú piškótu zrolujeme po dĺžke aj s papierom a necháme vychladnúť.
Plnka: Vyšľaháme si smotanu do ktorej pridáme vanilkový cukor a kyslú smotanu.
Čokoládu si roztopime vo vodnom kúpeli,pridáme maslo a mlieko. Keď sa poleva krásne leskne a jemne sa leje necháme ju chvíľočku vychladnúť.
Roládu rozvinieme odstránime papier a natrieme krémom neodporúčam natierať až ku kraju pretože ako roladu zavinieme krém sa trošku vytláča (2cm od konca kraja)Na začiatok okraja položíme banány a zvinieme.A napokon pomaly lejeme čokoládovu polevu.Polevu dozdobíme podľa fantázie.Hotovú roládu dáme do chladničky na 1 hodinu stuhnúť. Pokrájame na rezy a podávame.
Dobrú chuť❤️
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.