Parížske rožky
30
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
250
g
práškový cukor (hrnček je 250ml)
300
g
vlašské orechy (melté)
4
ks
vaječný žĺtok
1
ks
vajce
3
KL
kakao
3
KL
kryštálový cukor
250
g
maslo
150
g
práškový cukor
100
g
tuk
200
g
čokoláda
postup
Vianoce, Veľká noc...
1.
2 celé vajcia VYMIEŠAME s 250g prášk.cukru na najvyššej rýchlosti.Do vymiešanej masy vareškou vmiešať 300g orechy.
2.
Rožky striekame na plech pomocou vrecúška. Pečieme asi 20 minút na 160 stupňoch.
3.
Krém: 4 žĺtky, 1 vajce, 3 PL kakao, 3 PL kryštálový cukor - vyšľaháme nad parou. Vychladnuté pridávame do vymiešaného/vyšľahaného masla (250g) so 150 g práškovým cukrom.
4.
Plnku nastriekame na rožky a necháme stuhnúť.Nakoniec máčame vrchnou stranou do čokoládovej polevy.
5.
Dobrú chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.