Pridať recept

Jednoduchý piškótový koláč s cukrovou polevou

Jednoduchý piškótový koláč s cukrovou polevou
Zdroj: parsons
12
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajce (L alebo 4 M-kové)
4 PL
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor
50 g
maslo
2 PL
voda
4 PL
hladká múka (kopcovité)
1,5 KL
kypriaci prášok
1 štipka
soľ
domáci džem (marhuľa, broskyňa, jahoda, ...)

Cukrová poleva

2 PL
citrónová šťava
150 g
práškový cukor

postup

Keď nemáte nakúpené suroviny na koláč, ľahko vyčarujete dobrotu aj zo stálych zásob. Napríklad tento vláčny koláč s bielou polevou.

1.

Celé vajíčka vyšľaháme spolu s kryštálovým cukrom a vanilkovým cukrom do peny.

 
2.

Pridáme rozpustené maslo ochladené dvoma lyžicami vody.

3.

Potom do zmesi preosejeme múku, kypriaci prášok a soľ a už len zľahka zamiešame varechou.

4.

Cesto nalejeme do tortovej formy s priemerom 24 cm, ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie.

5.

Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 25 minút.

6.

Upečený korpus necháme vychladnúť na mriežke a neskôr ho pozdĺžne rozrežeme na dva kruhy.

7.

Spodný plát bohato natrieme domácim džemom a priložíme vrchným plátom.

8.

Potom vyšľaháme polevu z citrónovej šťavy a cukru. Mala by byť polotuhá, aby sa ľahko rozotierala, ale zároveň, aby sa neroztekala.

9.

Polevu nanesieme na stred koláča a pomaly rovnomerne rozotrieme smerom ku krajom.

Jednoduchý piškótový koláč s cukrovou polevou
Jednoduchý piškótový koláč s cukrovou polevou
Zdroj: parsons
10.

Podávame s kávou alebo horúcim čajom.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať