Pridať recept

Bleskový nepečený dezert s mascarpone krémom, VIDEORECEPT

ingrediencie

500 g
Mascarpone
250 g
tvaroh jemný
20 g
vanilkový cukor´
300 ml
Smotana na šľahanie 33%
120 g
kryštálový cukor
1 cl
červené víno
slivky
dlhé piškóty

postup vo videu vyššie

Aj vy patríte medzi nadšencov nepečených dezertov? Vyskúšajte tento fantastický krémový dezert s mascarpone, tvarohom a slivkami. Presný postup nájdete vo videu (zdroj: Veronika Palarcová)

1.

Mascarpone vyšľaháme s cukrom a tvarohom. Pridáme smotanu na šľahanie a vymiešame hladký krém.

 
2.

Na panvici necháme skaramelizovať cukor, pridáme nakrájané slivky. Premiešame a podlejeme vínom. Necháme variť kým slivky nebudú mäkké.

3.

Do misy si naukladáme vrstvu piškót, ktorú prelejeme šťavou zo sliviek. Potrieme polovicou krému. Na krém opäť poukladáme piškóty a skaramelizované slivky. Rozotrieme zvyšný krém a dáme chladiť.

4.

Pred podávaním ozdobíme a posypeme kakaom.

5.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Karamelový cheesecake
Fantastický karamelový cheesecake
Tri vynikajúce vrstvy tvoria tento výborný zákusok: chrumkavý korpus z čokoládových sušienok, jemný krém...
2 nepečené jablkové zákusky
2 nepečené jablkové zákusky: Vynikajúce a jednoduché
Všetci zbožňujeme jablkové koláče. Tieto dva tiež vynikajúce a špeciálne v tom, že nepotrebujú prípravu...
Fotorecept: Nepečená strieška s pudingovo-tvarohovým krémom
5 fantastických, nepečených zákuskov z Marina a Indián keksov
Nostalgické sušienky ako základ ľahučkých dezertov.
Karamelové šuhajdy
Unavení z pečenia? Obdobie medzi sviatkami si oslaďte nepečenými vianočnými dobrotami
Vyberáme, výborné nepečené maškrty, ktoré vyžadujú minimum námahy a prinášajú fantastický, cukrársky zážitok.
Orieškové Tiramisu
Orieškové Tiramisu: Recept, ktorý si rozhodne uložte
Famózne orieškové Tiramisu, ktoré musíte vyskúšať.
Nepečená broskyňová torta
Báječné nepečené torty: Osviežujúce maškrty z piškót a ovocia
Osviežujúce dezerty (nielen) na leto a úplne bez pečenia. Rýchle, jednoduché a vždy fantastické!