Šampiňónová polievka
4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
šampińóny
1
strúčik
cesnaku
1
ks
zemiak
3
PL
smotana na varenie
1
PL
olej
soľ, čierne mleté korenie
petržlenová vňať
maslo
postup
Milovníci šampiňónov si pridú na svoje. Aromatická hrejivá polievka.
1.
Šampiňóny umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pár z nich si odložíme v celku bokom.
2.
Cesnak očistíme, nakrájame na drobno. Pokrájané šampiňóny spolu s cesnakom opražíme na oleji a podlejeme vodou. Zemiak očistíme a nastrúhame do polievky. Dochutíme a varíme do mäkka.
3.
Šampiňóny, ktoré sme si nechali bokom medzitým prekrojíme a spečieme na masle a dochutíme. Tieto dàvame až do taniera.
4.
Polievku rozmixujeme ponorným mixérom a zjemníme smotanou. Na záver pridáme nasekanú vňaťku.
5.
Dobrú chuť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Veronika Palarcová
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.