Pridať recept

Krémové smotanové cestoviny

ingrediencie

1 ks
kuracie prsia
2 strúčiky
cesnaku
1 ks
čerstvý vaječný žĺtok
3 dl
mlieko
1 PL
hladká múka
100 ml
33% smotana na šľahanie
1 PL
olivový olej
trochu
maslo
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, muškátový orech mletý
250 g
Tagliatelle Nidi
syr Grana Padano

postup

Rýchle a jednoduché cestoviny pre tých, ktorý nemajú čas na zdĺhavé varenie.
1.
Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente. Scedíme. Vodu nevylievame, ale dáme bokom. Neskôr ju ešte použijeme.
 
2.
Kuracie mäso očistíme, umyjeme a nakrájame na kocky. Na oleji ho prudko opečieme. Stiahneme teplotu, pridáme nasekaný cesnak, soľ, čierne korenie a premiešame.
3.

V mlieku rozhabarkujeme hladkú múku, vaječný žĺtok a vlejeme k mäsu. Pridáme približne 1 dcl vody z cestovín. Krátko prevaríme. Pridáme cestoviny, trochu syra, premiešame, zjemníme smotanou, maslom, dochutíme muškátovým orechom. Ak chcete mať omáčku riedšiu, prilejeme opäť vodu z cestovín. Ja som pridala ešte približne 2 dcl. Môžeme podávať.

4.
Dobrú chuť!
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Špagety
Ohrievané cestoviny ako čerstvo uvarené! S týmito trikmi opäť premeníte studené cestoviny a omáčky na horúcu delikatesu
Zvyšky včera uvarených cestovín môžu chutiť rovnako dobre, ako pri prvom servírovaní. Stačí sa len naučiť,...
Nevylievajte vodu z cestovín
Aj vy ju vylievate? 10 perfektných tipov, ako využiť vodu z cestovín, o týchto ste určite ešte nepočuli
Tušíte, na čo všetko sa dá ešte použiť voda z cestovín? Z týchto tipov budete určite prekvapení!
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...