Pridať recept

Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny

Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: parsons
2
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olivový olej
1 ks
menšia cibuľa
1 strúčik
cesnaku
1 konzerva
lúpané, krájané paradajky
1 KL
cukor
1 KL
balzamikový ocot al. citrónová šťava
1 štipka
čili vločky (nemusia byť)
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
1 hrsť
petržlenová vňať al. bazalka
300 g
cestoviny

postup

Na prípravu tejto omáčky vám postačí konzerva lúpaných, krájaných paradajok, čerstvá petržlenová vňať a zopár špécií, ktoré doma určite máte. V lete, keď nám dozrievajú vlastné paradajky vymením konzervu za čerstvé paradajky. Ale len vtedy!

1.

Dáme variť vodu na cestoviny, ktorú dobre osolíme.

 
2.

Do hlbokej panvice nalejeme olej, do ktorého pridáme nasekanú cibuľku, nadrobno nasekané stonky petržlenovej vňate alebo bazalky, štipku soli a až teraz zapneme plameň na strednú hodnotu.

3.

Cibuľku restujeme do zlato-hneda, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a ešte asi minútku restujeme.  

4.

Potom do panvice pridáme paradajky z konzervy, zľahka ich okoreníme (môžeme pridať aj čili vločky) a necháme zľahka variť zhruba 10 minút.

5.

V tomto momente môžeme vložiť cestoviny do vody.

6.

Neskôr omáčku ochutíme cukrom, octom a podľa chuti ju dosolíme.

7.

Keď sú cestoviny uvarené, dierovanou lyžicou ich presunieme do omáčky, pridáme aj trochu vody, v ktorej sa cestoviny varili a všetko spolu minútku prevaríme.

8.

Paradajkovú omáčku s cestovinami odstavíme z plameňa a primiešame nasekanú petržlenovú vňať (alebo lístky bazalky).

9.

Cestoviny rozdelíme medzi dva taniere. Takto chutia vynikajúco, ale samozrejme môžeme pridať strúhaný syr.

Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny
Najjednoduchšia paradajková omáčka na cestoviny
Zdroj: parsons
10.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Aké vína podávať k cestovinám?
Viete, ako na to? Šéfkuchári radia, aké vína sa hodia k týmto cestovinovým klasikám
Či už ploché, točené alebo vrúbkované, cestoviny vám v akejkoľvek podobe zabezpečia vynikajúci kulinársky...
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Musíte cestoviny prelievať studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Musíte cestoviny opláchnuť studenou vodou? Raz a navždy to objasníme!
Keď sú cestoviny uvarené, scedíme ich a potom ich zalejeme studenou vodou. Robili to tak už naše mamy a staré...
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Pridajte túto surovinu do vody a cestoviny sa už nikdy nerozvaria
Varenie cestovín je jednou z najjednoduchších úloh v kuchyni. Aj napriek tomu sa však pravdepodobne nenájde...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...