Jablkové pité
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Plnka
1,5
kg
jablká
1
KL
kyselina citrónová
1
ČL
škorica mletá
1
balíček
škoricový cukor
Cesto
250
g
palmarín
2
ks
domáce vajíčka
200
g
kryštálový cukor
500
g
múka polohrubá
1
balíček
prášok do pečiva
postup
Výborný a šťavnatý jablkový koláč.
1.
Plnku si vopred pripravíme z umytých a nastrúhaných jabĺk, ktoré varíme na miernom plameni do zmäknutia. Pridáme kryštálový cukor, kyselinu citrónovú, škoricu a škoricový cukor(podľa chuti jabĺk. )
2.
Cesto vypracujeme zo všetkých ostatných surovín a rozdelíme ho na polovicu. Prvú časť postrúhame na vymastený plech, pridáme vrstvu uvarených jabĺk a druhú polovicu cesta nastrúhame na vrch.
3.
Koláč pečieme na 180-200°C 20-25 minút.
4.
Po dopečením necháme vychladnúť a môže servírovať.
5.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.