Pridať recept

Kysnuté mini-pletence s dražé

ingrediencie

25 g
čerstvé droždie
120 g
maslo
1 hrnček
mlieko
550 g
pšeničná múka
150 g
dražé Malti Keks Chocolate dr Gerard
1/4 hrnček
cukor
3 ks
źĺtok
1 KL
vanilková esencia (voliteľné)
1 KL
škorica mletá

postup

1.

Rozdrobte droždie a pridajte lyžicu mlieka a lyžičku cukru a nechajte približne 15 minút kysnúť. V kastróliku si medzitým rozpustite maslo, odstavte ho z ohňa a pridajte pohár mlieka, zamiešajte.

 
2.

Keď droždie v pohári začne hustnúť, peniť a kysnúť, môžete začať spracovávať cesto. Do veľkej misy preosejte múku, pridajte droždie, cukor, 2 žĺtky a rozpustené maslo s mliekom a vanilkovú esenciu.

3.

Všetko energicky mieste, kým sa z cesta nevytvorí kompaktná vláčna guľa, ktorá sa nelepí na ruky a steny misy.

4.

Misu s cestom oviňte potravinárskou fóliou a odložte na teplé miesto, kde bude približne 1 hodinu kysnúť (cesto by malo dvojnásobne zväčšiť svoj objem).

5.

Vykysnuté cesto rozvaľkajte na doske posypanej múkou na hrúbku asi 5 mm tak, aby malo obdĺžnikový tvar.

6.

Všetko obsypte 3 lyžicami cukru so škoricou a pridajte dr Gerard dražé. Potom po dlhšej strane zviňte do tesnej rolky.

7.

Hotovú roládu krájajte ostrým nožom na 3 – 4 cm plátky a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie, pričom medzi plátkami nechávajte väčší odstup (cesto bude rásť a môže sa zlepiť).

8.

Odložte na približne 30 minút, aby znovu nakyslo. Medzitým si prehrejte rúru na 180 stupňov a posledný žĺtok vymiešajte s lyžicou mlieka.

9.

Tesne pred vložením do rúry ním pomocou štetca natrite všetky rožteky.

10.

Pečte približne 30 – 35 minút, kým nezhnednú.

11.

Dobrú chuť!

Kysnuté mini-pletence s dražé
Kysnuté mini-pletence s dražé
Zdroj: dr Gerard
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
kysnuté koláče
Najlepšie kysnuté koláče s ovocím
Sezónne ovocie a kysnuté cesto. To je to pravé spojenie chutí. Ktorý je váš favorit?
Milované moravské koláče v
Milované moravské koláče v 3 troch vynikajúcich verziách
Tradičné koláčiky, ktoré predstavujú prechod medzi pečenými buchtami a valašským frgálom.
Fotorecept:Jemný orechový pletenec.
Overené recepty na bábovky a vence z kysnutého cesta
Veľkonočná nedeľa je ako stvorená na pečenie kysnutých dobrôt, ktoré budú pýchou vášho stola.
Osie hniezda
Najlepšie recepty na voňavé osie hniezda
Pripravte si tieto zakrútené dobroty z kysnutého cesta. Sú ako stvorené na raňajky a deťom do školy na desiatu...
Kysnuté rožteky bez plnky
Fantastické kysnuté rožteky: Sú také dobré, že nepotrebujú žiadnu plnku
Pripravte si tieto vynikajúce sladké rožky k rannej či poobedňajšej káve.