Míša rezy, ktoré chutia každému, bez výnimky
ingrediencie
Cesto
Tvarohová plnka
Čokoládová poleva
postup
Potešte seba či vašich blízkych jednoduchým, ale za to výborným tvarohovým dezertom. Spojenie tvarohu a čokolády je obľúbená kombinácia, ktorou nikdy nič nepokazíte. A navyše ho máte pripravený za 30 minút.
Cesto: Ako prvé vymiešame žĺtky s práškovým cukrom do penista, pridáme olej, preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a kakao.
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na sneh a jemne zamiešame do zvyšného cesta.
Vylejeme na plech vymastený a vysypaný múkou a dáme piecť na 180°C približne na 20 minút. Upečené cesto necháme poriadne vychladnúť.
Plnka: Maslo izbovej teploty vyšľaháme s cukrom a trochou rumu, pridáme jemný tvaroh a opatrne premiešame. Všetky suroviny by mali mať rovnakú teplotu aby sa chute dobre prepojili.
Pripravenú plnku rovnomerne rozotrieme na upečený vychladnutý korpus.
Na vrch dáme ešte pripravenú čokoládovú polevu a dáme poriadne stuhnúť. Vrch koláča môžete posypať kokosom alebo cukrárskymi ozdobami.
Krájame horúcim nožom na rezy, aby sa čokoláda nepopraskala.
Dobrú chuť prajem.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.