Pridať recept

Tvarohové koláčiky (bez kysnutia)

40
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
hladká múka (00)
1/2 KL
soľ
2 PL
kryštálový cukor
1 balíček
sušené droždie (7 g)
100 ml
olej
250 ml
mlieko

Plnka

500 g
hrudkovitý tvaroh
2 ks
źĺtok
1 KL
citrónová kôra
2 balíčky
vanilkový cukor´

Ešte potrebujeme

1 ks
vajce na potretie
práškový cukor na posypanie

postup

Nadýchané koláče z voňavého drožďového cesta môžete pre úsporu času pripraviť aj bez čakania na vykysnutie.

1.

Cesto: všetky sypké suroviny - múku, soľ, cukor a droždie premiešame a prilejeme olej, polovicu mlieka.

 
2.

Vareškou vypracujeme cesto, do ktorého po troškách pridávame zvyšné mlieko. Varešku vymeníme za ruku a prilejeme toľko mlieka, aby sme získali vláčne cesto, ktoré ešte spracujeme na pomúčenej doske, kým nebude hladké a nelepivé.

3.

Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca jedného centimetra a vykrajujeme kolieska s priemerom 4 až 5 cm, ktoré poukladáme na plech/y vystlaný papierom na pečenie. Z tejto várky nám vyjde zhruba 35 až 40 kúskov.

4.

Plnka: tvaroh vymiešame s žĺtkami, vanilkovým cukrom a primiešame nastrúhanú citrónovú kôru.

5.

Stredy koliesok pritlačíme palcom a do vzniknutej jamôk nanesiem tvarohovú plnku. Okraje koláčikov potrieme rozšľahaným vajíčkom.

6.

Tvarohové koláčiky pečieme pri teplote 180ºC zhruba 15 minút necháme ich vychladnúť a posypeme ich práškovým cukrom.

7.

Dobrú chuť!

8.

Tieto koláčiky veľmi pripomínajú moravské koláče. Viac overených receptov na moravské koláče nájdete tu!

 

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať