Pridať recept

Fantastické šťavnaté rebierka, mäsko samé odpadá od kosti

Fantastické šťavnaté rebierka, mäsko samé odpadá od kosti
Zdroj: Profimedia
5
porcií
145
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
bravčové rebrá

Zmes korenia

3 PL
olej
1 ČL
drvená rasca
1 ČL
mletá paprika sladká
1 ČL
mletá paprika údená
1/2 ČL
mletá štipľavá červená paprika
1 ČL
sušený cesnak
1/2 KL
mleté čierne korenie
1 ČL
soľ
1 ČL
trstinový cukor
1 ČL
worchesterská omáčka

postup

Čo môže byť lepšie a chutné marinované rebierka, ktoré si môžete upiecť v rúre alebo hodiť na gril? Nech sa páči, toto je náš víkendový tip.

1.

Bravčové rebrá umyjeme a nakrájame na menšie kúsky.

 
2.

V miske si pripravíme marinádu. Zmiešame olej, rascu, papriku, sušený cesnak, mleté čierne korenie, soľ, cukor, worchesterskú omáčku a všetko dobre vymiešame.

3.

Rebierka dobre obalíme v pripravenej marináde a necháme odležať aspoň 2 hodiny, najlepšie je rebrá marinovať deň vopred.

4.

Pripravené rebierka preložíme na pekáč, zakryjeme alobalom a pečieme pri teplote 160 stupňov približne 90 minút.

5.

Následne zhodíme alobal a rebierka dopečieme do zlatista. Podľa potreby podlejeme troškou vody.

6.

Podávame s opekanými zemiakmi alebo grilovanou zeleninou.

7.

Prajem dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Na čo si musíte dávať pozor pri grilovaní: 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Každý, kto griluje, by mal toto vedieť! 4 chyby, ktoré robí takmer každý
Zle rozpálené uhlíky, špinavý gril, spálené klobásky vedľa surových hamburgerov... Ale nebojte sa, odborníci...
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné,
Toto je dôvod, prečo majú v reštauráciách vždy šťavnaté rebierka! Odpadávajú od kosti a sú také jemné, že sa topia v ústach, poznáme to tajomstvo!
Dokonalý obed, ktorým potešíte (nielen) chlapské krky! Stačí poznať malé tajomstvo a rebierka už nikdy...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Prečo je lepšie mäso na grilovanie marinovať? Existuje jeden veľmi dôležitý dôvod
Grilovanie je jedným z najkontroverznejších spôsobov prípravy jedla. Grilované jedlo chutí šialene dobre...