Čoko - škoricové minizáviny s tahini pastou a anízom, VIDEORECEPT
ingrediencie
Cesto
Plnka
Na potretie
postup vo videu vyššie
Z udaných prísad si vypracujeme jemné, lahučké, hladké cesto, ktoré sa oddeluje od misky. Posypeme ho múkou a ešte krátko vymiesime do bochníka. Zakryjeme a necháme 1 hodinu kysnúť.
Na plnku si zmiešame oba cukre, kakao aj škoricu. Tahini pastu necháme zvlášt, lebo tú budeme natierať rovno na cesto. Budeme jej potrebovať cca 250ml.
Nakysnuté cesto rozdelíme na 2 časti a rozváľkame ich na velký obdĺžnik. Natrieme najprv tahini a potom celé cesto posypeme bohato plnkou. Napokon cesto skrútime do závinu. Závin pokrájame na kusy hrúbky na 3-4 prsty a poukladáme na plech s papierom. Zakryjeme utierkou a necháme 25 minút podkysnúť.
Po podkysnutí natrieme koláče žĺtkom, ktoré sme zmiešali s pár kvapkami vody. Koláče pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 190°C 20 minút. Po upečení ich ihneď natrieme kúskom masla.
Koláče sú úžasné, cesto mäkučké a lahučké. Kombinácia chutí, ktorá sa tu spája, je jednoducho úžasná a fantasticky chutná! Vrelo odporúčam vyskúšať😉
Prajem dobrú chuť.
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu: cesminazuenal.blogspot.com
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.