Pridať recept

Marhuľovo-kokosová marmeláda

ingrediencie

1 kg
zrelých marhúľ
1
plechovka kokosového krému (400 ml)
500 ml
čerstvej pomarančovej šťavy
1
štamprlík kokosového likéru
1
štamprlík tuzemského rumu
5
polievkových lyžíc kokosových vločiek
1000 g
Korunného cukru želírovacieho 2:1

postup

Vykôstkujte marhule, rozmixujte a prepasírujte. Zmiešajte ich s kokosovým krémom, pomarančovým džúsom a želírovacím cukrom a priveďte zmes k varu. Asi po 4 minútach pridajte zvyšné ingrediencie a pokračujte vo varení po dobu 1 minúty. Horúce nalejte do pripravených pohárov.

 

 
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Fresh apricot fruit.
Ako udržať marhule čo najdlhšie čerstvé? Dodržujte 3 zásadné pravidlá, na toto si však dávajte pozor!
Vždy čerstvé a šťavnaté marhule? Osvojte si tieto pravidlá a užívajte si ich čerstvosť čo najdlhšie.
Ako domov priniesť tie najzrelšie kúsky ovocia?
Ako vybrať tie najzrelšie kúsky ovocia? Takto spoznáte najlepšie avokádo, ananás, melón, kivi či kokos
Na väčšine ovocia vidíme alebo ľahko pohmatom zistíme, či je zrelé, nezrelé alebo prezreté. Ako však zistiť...
Fresh coconuts and a jar of coconut oil on a wooden table
Kokosový olej - 10 spôsobov jeho využitia
Kokosový orech netreba zvlášť predstavovať. Hoci toto hnedé chlpaté čudo s tvrdou škrupinou a sladkým...
Torta Piña colada
Hriešne dobrá torta inšpirovaná Piña coladou
Podobne ako známy exotický koktail aj táto torta je napitá kokosom, ananásom a rumom.
mladý kokos
Exotický kokos na Slovensku už dávno zdomácnel
Kokos je ovocie, plod, ktorý poznáme všetci, aj moja starká. Teda je už dlho v povedomí konzumentov aj...
marhule
Hor sa na marhule!
Majú príjemnú vôňu, sú ich plné stromy a ich farba je veľmi lákavá. Marhuľová sezóna je v plnom prúde,...