Kysnutý makový koláč so slivkami
ingrediencie
Cesto
Plnka
postup
Ľahké cesto a intenzívna chuť maku so slivkami.
Vo vlažnom mlieku rozdrvíme droždie, pridáme kryštálový cukor a necháme napučať kvások.
Do misky preosejeme múku, pridáme štipku soli, rozpustené maslo a kvások.
Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť 45 minút.
Vykysnuté cesto preložíme na pomúčenú dosku a vyvaľkáme na veľkosť okrúhlej formy alebo malého plechu.
Formu vymastíme maslom, vysypeme múkou a preložíme vyvaľkané cesto.
V malej miske zmiešame mak, práškový cukor, citrónovú kôru a zalejeme horúcim mliekom. Dobre premiešame.
Makovú plnku rozložíme na cesto.
Na mak poukladáme očistené, odkôstkované a prepolené slivky.
Takto pripravený koláč dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov približne na 35 minút.
Hotový koláč necháme trocha vychladnúť a poprášime práškovým cukrom.
Dobrú chuť.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.