Tortellini quattro formaggi
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
tortellini
štipiek
soľ
1
ks
cibuľa
4
ks
lístky šalvie
50
g
mozzarella
50
g
gorgonzola
50
g
syr Gouda
50
g
brie
2
PL
maslo
100
ml
smotana
štipiek
mleté čierne korenie
150
g
koktailová paradajka
štipiek
oregano
postup
1.
Tortellini uvaríme al dente v osolenej vode podľa návodu na obale. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Šalviu opláchneme, osušíme a nakrájame na prúžky. Všetky druhy syra pokrájame na väčšie kúsky.
2.
Vo veľkom hrnci rozpustíme lyžicu masla a cibuľu na ňom opražíme dosklovita. Podlejeme smotanou. Pridáme syr a za stáleho miešania ho na slabom ohni necháme roztopiť. Omáčku osolíme a okoreníme.
3.
Paradajky umyjeme, osušíme a prekrojíme na polovičky. Na panvici rozpustíme zvyšok masla. Paradajky a šalviu krátko podusíme a potom osolíme a okoreníme.
4.
Tortellini dáme na zahriate taniere, prelejeme ich syrovou omáčkou, pridáme paradajky, posypeme oreganom a podávame.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.